Bakkersoordsekade 4-16
Havennummer 2918
3195 GN, Pernis
010 416 92 96

Kabels

PVC kabel koper

Pvc kabel bestaat uit dunne en dikke kabels met een of meerdere koperen kern(en). Een standaard of gemiddelde pvc kabel moet minimaal 38% koper inhoud hebben. De PVC kabel prijs is afhankelijk van de koper prijs en koper inhoud (koperpercentage) van de kabel of het draad.

Pelkabel

Pvc kabel met een hoger kopergehalte (minimaal 68%) wat het strippen (ontdoen van de mantel) rendabel maakt. De inkoopprijs is eveneens gebaseerd op koperinhoud en prijs en ligt hoger dan PVC kabel.

PVC kabel alu

Deze kabel heeft in plaats van een of meerdere koperen kern(en) aluminium kern(en). De prijs wordt in dit geval dan ook bepaald door het percentage aanwezig aluminium.

Grondkabel

“Vuile kabel” ommanteld met vet papier, vetlood of ijzeren bitumen. Ook de koperen kernen zijn vet en vallen als inkoop (gestript) onder gemengd koper. Doordat deze grondkabel een zogenaamd aardscherm hebben van bijvoorbeeld staaldraad of een loodmantel, heeft deze een ander proces van ontmanteling nodig. Er is ruime ervaring in het opkopen en recyclen van grondkabel. Dit resulteert voor de klant in uitstekende opbrengstprijzen, en goede service. Door de aanwezigheid van ijzer of lood is de kabel stugger, zwaarder en buigt minder makkelijk.

Overige materialen

Calculator

In verband met de huidige situatie rondom het coronavirus (COVID-19) kunnen we geen garantie bieden op de te berekenen prijzen. Onderstaande calculator is dan ook tijdelijk onder voorbehoud.

...

...