Bakkersoordsekade 4-16
Havennummer 2918
3195 GN, Pernis
010 416 92 96

Koper – handgepeld en gemengd

Koper is een rood/ geel overgangsmetaal, ook wel bekend als roodkoper. Omdat koper buigzaam is, eenvoudig te vervormen is en een zeer groot geleidingsvermogen heeft voor elektriciteit en warmte, wordt het op grote schaal in de industrie gebruikt. De vraag naar koper is al diverse jaren groter als het aanbod waardoor de prijs van koper relatief hoog is. Koper wordt op diverse internationale beurzen verhandeld. De koper prijs in de recyclingbranche wordt voornamelijk bepaald door de LME beurskoers (Londen). In de recyclingbranche wordt grofweg onderscheid gemaakt in 2 kwaliteiten koper, te weten: kwaliteit handgepeld en gemengd.

Koper handgepeld

Kwaliteit handgepelde kabel. Het materiaal moet schoon zijn (of beter: glimmen), niet geoxideerd en niet “vet” en niet vertind. Onder deze kwaliteit vallen ook strips, zogenoemde broodjes en kathode plaat.

Koper gemengd

Kwaliteit gemengd bestaat uit alle andere koperen items zoals buismateriaal en dergelijke. Daarbij mag deze kwaliteit geverfd, vertind en geoxideerd zijn.

Bereken de actuele koper prijs via onze calculator.

Overige materialen

 

Calculator

In verband met de huidige situatie rondom het coronavirus (COVID-19) kunnen we geen garantie bieden op de te berekenen prijzen. Onderstaande calculator is dan ook tijdelijk onder voorbehoud.

...

...