Bakkersoordsekade 4-16
Havennummer 2918
3195 GN, Pernis
010 416 92 96

Messing

Messing is een waardevol en een redelijk waardevast materiaal. Bekijk de actuele messingprijs en bereken uw persoonlijke waarde via onze calculator.

Messing is een legering van koper en zink. Deze legering wordt ook wel aangeduid met CuZn. Als messing in de vorm van folie wordt gebracht spreekt men ook wel over latoen of latoenkoper. Messing wordt ook wel aangeduid met de naam geelkoper. Deze naam heeft te maken met de kleur, dit is een gele kleur die een beetje lijkt op de kleur van goud. Blootgesteld aan de buitenlucht wordt het donker(der)bruin van kleur. Belangrijk kenmerk van messing is dat het een hard metaal is. Vanwege deze eigenschap wordt messing al gebruikt sinds prehistorische tijden.

Messing ontstaat als een legering uit koper en zink. Tegenwoordig wordt bijna 90% van de messinglegeringen hergebruikt, hiermee is messing, overigens net als lood,  een van de beter gerecyclede metalen.

 

Overige materialen

Calculator

In verband met de huidige situatie rondom het coronavirus (COVID-19) kunnen we geen garantie bieden op de te berekenen prijzen. Onderstaande calculator is dan ook tijdelijk onder voorbehoud.

...

...