Global Recycling Day - Metaalhandel Ketting
18 maart 2022 Global Recycling Day

4 apr 2022

18 maart 2022 Global Recycling Day

Deze dag staat stil bij het belang van recycling voor circulariteit en klimaat. De inzet van gerecyclede grondstoffen betekent dat er minder primaire grondstoffen hoeven te worden gewonnen. Dat is hard nodig. Primaire grondstoffen zijn niet oneindig voorradig en de winning ervan gaat gepaard met veel CO2 uitstoot.

Willeke Ketting is sinds 1 december 2020 voorzitter van de Metaalrecycling Federatie (MRF). Zij nam, tijdens het Nationaal Recycling Congres op 17 mei namens MRF, deel aan het panelgesprek samen met voorzitters van de andere initiatiefnemers: FNOI, NRK (Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie) en Vereniging Herwinning Textiel (VHT)

Zij vroeg uitdrukkelijk aandacht voor grondstoffernregelgeving voor hoogwaardige recycling in plaats van afvalstoffenwetgeving. Ten aanzien van verbetering van de bestaande wetgeving en het formuleren van nieuwe wetgeving, denkt MRF graag constructief mee.

Over het MRF:

De MRF leden zijn metaalrecyclers die professionaliteit en kwaliteit hoog in het vaandel hebben. Alle leden hebben het MRF Keurmerk en worden jaarlijks gecontroleerd. Steeds meer overheden en bedrijven willen alleen met gecertificeerde recyclers werken.

website: https://www.mrf.nl

nationaal-recycling-congres-beurs


Share