vergoeding voor metaal afval Rotterdam en Pernis

Messing inleveren

Messing is een waardevol en een redelijk waardevast materiaal. 

Messing is een legering van koper en zink. Deze legering wordt ook wel aangeduid met CuZn. Als messing in de vorm van folie wordt gebruikt spreekt men ook wel over latoen of latoenkoper. Messing wordt ook wel aangeduid met de naam geelkoper. Deze naam heeft te maken met de kleur. De gele kleur heeft een beetje weg van de kleur van goud. Blootgesteld aan de buitenlucht wordt het donker(der)bruin van kleur. Belangrijk kenmerk van messing is dat het een hard metaal is. Vanwege deze eigenschap wordt messing al gebruikt sinds prehistorische tijden.

Messing ontstaat als een legering uit koper en zink. Tegenwoordig wordt bijna 90% van de messinglegeringen hergebruikt, hiermee is messing, overigens net als lood, een van de beter gerecyclede metalen.

Oud messing inleveren

Wilt u uw oud messing inleveren? Metaalhandel ketting beschikt over de juiste certificeringen en zorgt altijd voor een milieubewust recyclingproces. Wij hanteren een transparante en vaste procedure bij het innemen van uw materialen. Visuele inspectie, weging op onze eigen weegbrug en de administratieve controle zijn hier voorbeelden van. 

Als particulier en als bedrijf kunt u bij Metaalhandel Ketting terecht voor het recyclen van uw oud messing. Zowel zakelijke als particulieren klanten kunnen iedere werkdag bij ons terecht. 

Metaalhandel Ketting is gunstig gelegen. Bekijk hoe u de materialen kan inleveren via weg en water.

Messing prijs

De prijs voor uw oud messing wordt veelal bepaald door de London Metal Exchange koers. Wij geven u altijd een eerlijke en transparante prijs voor uw metalen. U kunt te allen tijden de waarde van uw oude messing bij ons opvragen.

Benieuwd naar de dagprijs van uw oud messing? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier, of neem contact met ons op via Whatsapp.

material_messing-1

Direct de actuele dagprijs opvragen?

Vul ons formulier in, of neem contact op via Whatsapp. Wij nemen vervolgens contact met u op!

Contact ons via Whatsapp

+31 (0)6 100 88 0 21


Welke materialen kunt u inleveren