vergoeding voor metaal afval Rotterdam en Pernis

Oud ijzer inleveren

IJzer is het meest gebruikte metaal ter wereld, maar zeker niet het oudste metaal in gebruik. IJzer is moeilijker te smelten dan bijvoorbeeld lood, koper of tin. Typisch bij ijzer- of staalproductie is dat bij de bereiding ervan, schroot onontbeerlijk is. Het grootste verschil tussen ijzer en staal is het aanwezige koolstofgehalte. IJzer is ‘bros’, staal is ‘taai’. 

Kwaliteit gruis

Deze categorie bestaat uit fietsen, bureaus en dergelijke. Een andere benaming is ook wel “welvaartschroot”. Deze categorie kan relatief gezien veel andere metalen bevatten. Voor 2015 vielen wasmachines, gasfornuizen en dergelijke ook in deze categorie, maar tegenwoordig mag dit niet meer in deze kwaliteit aanwezig zijn. Deze items vallen onder de term 'e-waste' waarvoor een aparte inzameling- en verwerking regeling geldt. De verwerking en recycling van gruis is zeer arbeidsintensief. Al het bruikbare ijzer moet schoongemaakt en gefilterd worden van de andere grondstoffen. 

Kwaliteit knip

Knipijzer is materiaal veelal afkomstig van constructie firma's, bouwbedrijven en lasbedrijven. Knipijzer komt voort uit de sloop van diverse items zoals bijvoorbeeld bruggen, kranen en gebouwen. Maar ook als licht constructiemateriaal met een minimale dikte van 3mm. Denk hierbij o.a. aan buizen, kokers, betonijzer, betonstaal, ijzerpijpen etc. De prijs per kilo varieert vrij veel. Benieuwd naar de actuele prijs? Vul het contactformulier in en dan krijgt u van ons de actuele ijzerprijzen. 

Waarom ijzer inleveren?

Als bedrijf of als particulier kunt u een marktconforme prijs ontvangen bij het inleveren van uw materialen. Deze prijs wordt bepaald aan de hand van de koersen van de materialen. 

Ook is het recyclen van uw materialen goed voor het milieu. Metaalhandel Ketting zorgt ervoor dat uw ingeleverde materialen een bruikbare bestemming als secundaire grondstof krijgt. 

Recycling

Metaalhandel Ketting heeft duurzaamheid en recycling hoog in het vaandel staan en draagt graag bij een circulaire economie. Ons doel van recyclen is om het gebruik van kostbare primaire grondstoffen te verminderen en daar bruikbare secundaire materialen van te maken. 

Bij ons kunt u met een gerust hart uw koper inleveren. Wij werken zeer transparant en zorgen dat elk materiaal wat u bij ons inlevert op een duurzame manier wordt gerecycled.

Inleveren

Transparantie vinden wij bij Metaalhandel Ketting zeer belangrijk. Op deze manier weten klanten altijd waar zij aan toe zijn.

Het inleveren van uw oud ijzer verloopt dan ook via vaste en herkenbare procedures. Administratieve controle, visuele inspectie en weging op onze eigen weegbrug zijn hier voorbeelden van. Ook volgen wij de ontwikkelingen in de branche op de voet zodat de condities van de materialen gegarandeerd zijn. 

Metaalhandel Ketting is zeer gunstig gelegen. Bekijk hoe u de materialen kan inleveren via de weg en water.

Prijs ijzer

De actuele dagprijzen van oud ijzer worden veelal bepaald door de London Metal Exchange (LME) koers. De koers kan, net als andere koersen, per dag verschillen. Hierop passen wij ook onze inkoopprijzen aan. 

Wij geven u altijd een eerlijke prijs voor uw metalen en zijn hier zeer transparant in. Wilt u de dagwaarde van uw oud ijzer weten? Neem dan contact met ons op. Dit kan via het onderstaande contactformulier of via Whatsapp.  

material_ijzer-4

Direct de actuele dagprijs opvragen?

Vul ons formulier in, of neem contact op via Whatsapp. Wij nemen vervolgens contact met u op!

Contact ons via Whatsapp

+31 (0)6 100 88 0 21


Welke materialen kunt u inleveren