Ook gerecycled materiaal is waardevol

13 feb 2023

Ook gerecycled materiaal is waardevol

Dat 2022 een bijzonder jaar is voor velen is duidelijk. Willeke Ketting gaf in haar eerste speech tijdens de nieuwjaarsborrel van de Metaal Recycling Federatie een kort overzicht welke bijzondere gebeurtenissen binnen haar branche hebben plaatsgevonden.

Door de maatregelen omtrent Corona heeft Willeke Ketting niet eerder dan dit jaar haar eerste speech gegeven als voorzitter van de Metaal Recycling Federatie tijdens de nieuwjaarsreceptie. In haar speech blikt ze terug op een bewogen jaar, voor iedereen voelbaar en herkenbaar. Zo was er de oorlog in Oekraine  met desastreuse gevolgen voor de gehele wereld, maar ook een onverwachte  beurssluiting, omdat de nikkelkoers door het dak ging.
 
Gelukkig blijft Willeke Ketting zich vol vertrouwen het komende jaar hard maken voor belangrijke stappen binnen de sector om een echt circulaire economie te stimuleren. Zo zit zij met het MRF op 9 februari aan tafel met onze volksvertegenwoordigers om de bezwaren vanuit de sector over het Digitaal Opkopers Register kenbaar te maken. Daarnaast zal het MRF zich inzetten voor grondstoffenwetgeving waarmee hoogwaardige gerecycelde materialen dezelfde erkenning krijgen als grondstof (en niet als afval of secundaire grondstof). De aanpassing van de wet Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA), waardoor export van afvalstoffen buiten de EU zal worden beperkt, is een ander zeer belangrijk punt van aandacht.
 
Ondanks de grote uitdagingen is Willeke Ketting positief gestemd. “Ik ben er van overtuigd dat we ten aanzien van alle uitdagingen onze weg zullen vinden, omdat we een volwassen industrie zijn geworden en omdat we flexibel en innovatief blijken te zijn”.
 
Op 24 januari was Willeke Ketting te gast bij RMB Live. Hier vertelde zij hoe we als recyclers het hoofd boven water kunnen houden in tijden van crisis.
 
 

ketting_rmb-live-1


Share