Metaalhandel Ketting lid van de ITCO

8 dec 2020

Metaalhandel Ketting lid van de ITCO

Veiligheid en duurzaamheid zijn onderwerpen welke gedurende de laatste jaren steeds meer aandacht krijgen. In de metaalrecycling sector zijn het hot items waar constant nieuwe ontwikkelingen en ideeën uit voortvloeien. Uiteraard gaat Metaalhandel Ketting mee met deze ontwikkelingen, daarom kunnen wij met trots aankondigen dat wij per heden lid zijn geworden van de International Tank Container Organisation (ITCO).

De ITCO is de overkoepelende, internationale organisatie binnen de tankcontainer industrie. De organisatie zet zich permanent in als sterke partner in het promoten en vertegenwoordigen van tankcontainers als veilig, kostenefficiënt en flexibel transportmiddel. Zaken zoals kwaliteit, gezondheid, veiligheid, milieu en maatschappelijk ondernemen zijn zeer belangrijke onderwerpen voor de ITCO.

Als Metaalhandel Ketting delen wij de passie om deze belangrijke punten zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Met het toetreden van Metaalhandel Ketting in de ITCO sluit overigens de cirkel binnen de organisatie en bestaat haar ledenbestand uit de volledige “cradle to cradle” (van wieg tot wieg) ketting. Dat wil zeggen dat leden van de organisatie bestaan uit bedrijven die wij als “beginpunt” beschouwen (zoals tankproducenten) tot aan bedrijven die wij als “eindpunt” beschouwen (zoals metaalrecycling bedrijven) en alles daar tussenin. De reden dat er geen sprake is van “cradle to grave” (van wieg tot het eindstation) heeft te maken met het feit dat bijna alle materialen welke afkomstig zijn van het slopen van tankcontainers weer goed ingezet kunnen worden in de productie van nieuwe tankcontainers. Een aantal voorbeelden hier van zijn:

  • Het roestvrijstaal wordt omgesmolten waarna het gebruikt wordt om nieuw roestvrijstaal te produceren
  • Het ijzer wordt omgesmolten waarna het gebruikt wordt om nieuw ijzer te produceren
  • Het aluminium wordt omgesmolten waarna het gebruikt wordt om halffabricaten te produceren
  • Het isolatiemateriaal wordt verbrand als een manier om energie te produceren

Het kopen en slopen van tankcontainers is voor Metaalhandel Ketting één van onze core businesses. Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkeld tot dé betrouwbare partner voor het kopen en verantwoord slopen van tankcontainers en het duurzaam recyclen van de materialen. Dit alles gaat natuurlijk samen met de scherpe prijzen die wij kunnen hanteren voor het kopen van uw tankcontainers. Door onze expertise kunnen wij precies bepalen welke materialen er van elk soort tankcontainer afkomt en kunnen wij u op voorhand een accurate prijsopgaaf bieden.

Onze toetreding tot de ITCO (als eerste metaalrecycling bedrijf) zien wij als een bevestiging van onze kwaliteiten om als betrouwbare en sterke partner een brede, zakelijke doelgroep te kunnen bedienen.

Wij kijken uit naar een goede, langdurige samenwerking.

Meer informatie kunt u terugvinden op de website van de ITCO:
International Tank Container Organisation

product_012

product_018(1)

slider_008(1)


Share